Curriculum Vitae - Csigai Gabriella

Gyerekkorom óta vonzódom a kutyákhoz, kutyázáshoz. Az ’A kutya’ folyóiratot 9 évesen vettem kézbe először, és általa rögtön megbabonázott a kiállítások világa. Hamar megfogalmazódott bennem két álom: aranykoszorús mestertenyésztő és küllembíró szeretnék lenni. A kutyák alapvetően befolyásolták a pályaválasztásom, így főiskolai, majd egyetemi szinten is diplomát szereztem, mint állattenyésztő agrármérnök. Mindkét szakdolgozatom magyar pásztorkutyákból írtam, "A mudi tenyésztése és szerepe a hazai kutyás életben" valamint " A pumi színöröklésének vizsgálata" címmel. Első törzskönyvezett kutyám egy sárga boxer volt, akivel elsősorban őrző-védő kiképzésekre jártam, de együtt belekóstoltunk kicsit a kiállítások világába is.

A basset hound egyetemi éveim alatt lépett az életembe, mint a férjem kedvenc fajtája. Együtt kezdtünk bele a tenyésztésbe és 2003-ban, első almunk születésekor kiváltottuk a Voice of Forest kennelnevet. Kutyáink eredményesek a kiállításokon és feledhetetlen pillanatokkal gazdagítják életünket. Hogyan is lehetne elfelejteni, hogy sírva borultunk egymás vállára, amikor Pille (6*Ch April Sunshine The Voice of Forest) Veterán Világgyőztes lett, és ki ne szeretett volna a helyünkben lenni, amikor Odin (Buick v. Hollandheim) a Fiatal után a Veterán Európagyőztes címet is megszerezte… És ez csak a jéghegy csúcsa.

Munkánknak köszönhetően 2015-ben Aranykoszorús mestertenyésztők lettünk.

A magyar fajták iránti rajongásom eközben sem szűnt meg. Jelenleg is 2 mudi vigyázza a falkát, melynek legújabb tagja egy bájos törpe tacskó.

A Basset Fajtákat Tenyésztők és Tartók Egyesületében a megalakulás óta vezetőségi tag vagyok.

2011-ben vált valóra a másik gyerekkori álmom, amikor sikeres vizsgákat követően FCI bíró lettem.
Jelenleg a VI. fajtacsoport bírálatára rendelkezem elismeréssel.

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 457 2763, +36 70 616 3312
E: kiallitas@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Komárom CACIB Show hivatalos oldala

Nemzetközi kutyakiállítás. Az esemény nyilvános, melyen kép- és hangfelvétel készül.