Curriculum Vitae - Hargitai Gábor

Hargitai Gábornak hívnak. Kutyákkal 14 éves korom óta foglalkozom, a családban német juhászkutyák tenyésztésével foglalkoztak, részt vettem a kutyák nevelésében, tanításában. Ezután körülményeim sok évig nem tették lehetővé, hogy kutyánk legyen, de folyamatosan figyelemmel kisértem a kinológiát. Amint olyan helyre költöztem, amely alkalmas kutyák tartására, rögtön kiegészült családunk Pillával, a délorosz juhászkutyával. Ez a fajta végig kíséri életemet, az évek során több délorosz tette szebbé napjaimat.
Közel húsz éve megválasztottak a magyarországi orosz pásztor és őrző védő kutyát tenyésztő fajtaklub elnökévé, ezt a munkát napjainkban is végzem.
1996 óta küllembíró vagyok, az I. és II. fajtacsoportot bírálom.  Szeretem a pásztor és juhászkutyákat, közel áll hozzám jellemük, karakterük, anatómiájuk.  Az őrző védő kutyák bátorsága, öntudatossága, hatalmas lelke van rám nagy hatással.
15 éve -feleségemmel egyetértve- új fajtát hoztunk a családba, a katalán pásztorkutyát. Ezt a csodálatos fajtát mi honosítottuk meg hazánkban. Kutyáink, világ és Európa győztes címekkel is rendelkeznek. Több almunk született, utódok között több sokszorosan győztes kutya található.
Kutyáink részei az életünknek. A bírálat számomra szakmai kihíváson túl, lelki felszabadulást, megnyugvást jelent..

 

 

Contact

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 457 2763, +36 70 616 3312
E: kiallitas@kennelclub.hu
Online entry
Online ügyintézés
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Komárom CACIB Show hivatalos oldala

Nemzetközi kutyakiállítás. Az esemény nyilvános, melyen kép- és hangfelvétel készül.